nieuws
Richie Reichgelt MakersUpdate #1 2

Ma 22 jul '24

Richie Reichgelt MakersUpdate #1

(21-10-2021) Vanuit Stichting Otis Talent worden in 2021 muzikanten Richie Reichgelt en Teun Creemers ondersteund bij de ontwikkeling van nieuwe composities. In juli startte voor hun allebei een schrijfproces uitkijkend over de Waal. Afgelopen week ging Jazzstad Nijmegen bij Richie Reichgelt op bezoek voor een update! In december presenteren Creemers en Reichgelt allebei hun nieuwe werk in Brebl i.s.m. Podium JIN.

Richie Reichgelt (1989, Nijmegen) is een graag gehoorde jazzgitarist en muzikale duizendpoot. Hij speelt op podia over de hele wereld, van festivals tot concertzalen, in uiteenlopende bezettingen. Tijdens en na zijn studie aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag heeft hij zich ontwikkeld tot een zeer veelzijdige gitarist. Met verschillende genres in zijn vingers, van jazz tot pop tot aan Braziliaanse muziek, kan hij zijn virtuositeit kwijt bij tientallen artiesten en bands. Tijdens Otis x Brebl speelt hij elke woensdag tijdens zijn Jazz Republic Sessions met bijzondere gasten zoals Philip Lassiter, Tineke Postma, Anton Goudsmit en Peter Beets.

Reichgelt haalt inspiratie uit al deze verschillende projecten en uit verschillende culturen. Hij bundelde zijn verzamelde invloeden in zijn debuutalbum ‘Groovy Elephant’ (2018). Met jazz als rode draad knipoogt hij smaakvol naar funk, soul en dance. Subtiel groovende jazz met een eigenzinnig smaakje. Op zijn CD staan zijn natuurlijke sound en ritme gevoel centraal wat zorgt voor een frisse mix tussen eigentijdse, dansbare muziek en geraffineerde, tijdloze jazz.

In 2021 beoogt Richie Reichgelt zijn vervolg album op te nemen waarin hij voortborduurt op een lijn van eigenzinnige en dansbare jazz, ritmisch gevoed vanuit zijn voorliefde voor pop, jazz en Braziliaanse invloeden.

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door Fonds Podiumkunsten, Gemeente Nijmegen en de samenwerkende partners van het Jazzkader Nijmegen.